keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Mitä vouhotat, valkoinen mies?

Tässä ei pitäisi olla mitään kirjoitettavaa. Taas kerran näen somessa jaetun linkin vastuuttomalle nettisivulle, jolla on nimetön ja lähteetön lyhyt teksti+videonluikaus. Hohhoijaa. Tämä on jo niin nähty. Mutta kysytään nyt sitten vaihteen vuoksi ihan suoraan, että mitä vouhotat, valkoinen mies?

Et asu tuossa kaupungissa. Et toimi tuossa miljöössä. Et liiku tuona aikana. Jos asuisit, toimisit ja liikkuisit, kuvittelisit että sinulla tulisi olla etuoikeus tirkistellä itseäsi huonompien elämää kunnes heidät piestään, hätistetään pois tai vapaus riistetään. Mutta sinulle tai läheisellesi ei saa sattua mitään eikä kontrollin pidä teitä koskea.

Olet ehkä käynyt syntymässä tuossa kaupungissa 40-50 vuotta sitten, mutta jo ennen vuosituhannen vaihdetta muutit joko parempien ihmisten kaupunginosaan, kehyskuntaan tai maalle. Olet ehkä itsekin maahanmuuttaja; totisesti on huomattu ulkosuomalaisten suoltavan kaikkein sakeimmin entisestä kotimaastaan.

Joku osa vastenmielisen kommenttiketjun osallistuja saattaa arvata, että osoite on joukkotappelupaikka missä niitä on säännöllisesti vähintään kerran viikossa. Tietää, että sellaista siellä on vain ollut sen 60 vuotta eikä tämä ole minkäänsortin väri-, maahantulosyy-, tai uskontokysymyskään.

Niidenkin, jotka eivät arvaa tai tiedä omakohtaisesti, tulisi olla nähnyt nämä asiat somepäästöverrokkiinsa nähden maailmankuvallisesti supermonipuolisesti ja korkealla standardilla toimitetusta poliisirealitystä, jota tv:ssä takavuosina esitettiin. Eipä siltä näytä, kun nyt noin vouhotuttaa. Vika on pään sisällä.

Vouhottajat ovat aikamoisia luusereita. Velkavolvoa ajavia työpaikkansa puolesta pelkääviä paripuolia tai etävanhempia, joiden on paras toivoa että akseli pyörii nopeammin kuin vekseli ettei reppu repeä. Joillain on paremmat kulissit kuin toisilla, mutta sama se miksi ahistaa, jos tuntoja täytyy näin purkaa.

Olkiukkojen neulonta ja syntipukin veisto ovat jaloja käsityötaidon lajeja, joita kelpaa harrastaa niin miesluolassa kuin rivitaloreppanankin portaanetusen kylmässä vajassa. Mutta polttaa tai potkia tuotoksia ei saa, koska sellaisessa julmassa pelissä sattuu yleensä muihinkin kuin väkivallantekijään itseensä.

Mutta kuinka tämän käsittäisi vouhottaja, joka ei nytkään huomannut yllyttäjänsä olevan MV:ksi MV:n paikalle pyrkivä hämäräperäinen nettisivu, mikä tahtoo vain lietsoa vihaa ja epäsopua väestöryhmien välille sekä epäluuloa ja epäluottamusta viranomaisiin? Teitähän viedään kuin tuotantoeläintä riimussa omien heikkouksienne tähden!

Se r-sana. Sitähän kärähtäneen piesty ihmiskäsitys ja vino maailmankuva seuraavaksi janoaa, pakoluukkua, johon syöksyä kuvitellen, että paljas ihmisviha, muukalaiskammo ja uskonvaino on muka vain mielipide. Kuule, kun hullu juttelee hullun kanssa, on maailmassa taas joku tolkku! Molempien mielestä!

Kun valkoinen mies tai joku satunnainen ihanteellisesti kotoutunut vaan arvoiltaan eksynyt maahanmuuttajatrolli vouhottaa, ei sitä pidä käsitteellistää. Sortajaa, väkivallantekijää, roistoa, kumouksellista tai tolloa jokasorttista tulee sanoa siksi mitä ovatkin. Rasistien juoksupoikana toimiminen on toissijaista.

Rasismi eli eriarvoistava vallankäyttö syntyperän, ihonvärin, uskonnon tai vastaavan niihin rinnastettavan tekosyyn nojalla raaistaa yhteiskuntaa tavoilla, joita moiset tuskin vielä täysin arvaavatkaan. Koska he eivät käsitä tai myönnä olevansa samaa porukkaa niiden kanssa joista vouhottavat. Ihmisiä.

Kukaan täysijärkinen ei väitä, että yhteiskunta missä ihmiset elävät on täydellinen tai edes hyvä. Eikä teeskennellä; ihmiset ovat aina vain yhden kateellisen juorun tai kiimaisen mielennouteen päässä keskenään tappelemisesta. Aivan kaikki ihmiset. Oikeita ongelmia on, mutta niiden ratkaisu ei ole toisten sortaminen.

Mielellään sortohommat kuitenkin pyritään hoitamaan niin, ettei karvasta tekoa tehdessä itse saisi ensin turpaansa ja sitten juosta henkensä edestä pakoon. Tai joutumatta kiinni sekä lailliseen edesvastuuseen. Siksi kohteeksi pyritäänkin mielellään valikoimaan joku itseään heikompi, jos nyt tämäkään tuli vielä jollekulle yllätyksenä!

Rasistit palveluissa, bisneksessä ja politiikassa käyttävät juoksupoikia hyväksi; he itse ovat kannassaan vain niin kauan, kun se on oman edun mukaista. Kun on vihaisia, epävarmoja tai turvattomuutta tuntevia, joiden rahoin ja äänin he voivat menestyä; mutta nauravat toisten epäonnelle koko matkan suojattuun yksityisparatiisiinsa asti.

Mitä vouhotat, valkoinen mies? Etkö ymmärrä ihmisten sietämättömän huonoa kohtelua, rahan ja vallan jakoa, sekä yhteiskunnan muuttamista tavalla mikä vahingoittaa itseäsikin? Ainiin, ethän sinä myönnä, että vouhotuksessasi on kyse omasta navastasi. Kaikkien viimeksi se liittyy mihinkään asialliseen asiaan.

Pakko tämä oli ajoittaisesta tympeydentunteesta huolimatta kirjoittaa, koska ennen vappua Brexit-äänestäjä kertoi julkisen palvelun uutisvirrassa, että äänesti eron puolesta, jotta poliitikkojen olisi pakko kuunnella heitä, kansaa. Ja vapunpäivänä Jussi Halla-aho(persu) taas kalasteli vastaavien eksyneiden kannatusta Suomessa.

No, nyt ovat persukansan edustajat istuneet vaalikauden johtavana oppositiopuolueena ja puolen kautta hallituksessa. Miltäs näyttää ja tuntuu? Eipä näytä tahti tai laatu...no, ainakaan...parantuneen sitten kuntavaalitappion(kaan). Joskin sekin riippunee ensisijassa siitä, että mitkä ne todelliset tavoitteet ovat olleet koko ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä täällä.

Pysy asiassa.

Ole asiallinen.

Älä chattaile.

Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.

Toistuva ohjeiden vastainen kommentointi johtaa toiminnon sulkemiseen.